Puente La Reina naar Estella 23km

1 juni 2011 - Estella, Spanje

Heel vroeg opgestaan. Met Barbara , een Australisch dikkertje, de stad uitgelopen over de grote middeleeuwse brug, richting Maheru , Cirauqui en Rio Salado naar Lorca. Ook in dit laatste plaatsje wilde ik stoppen, maar ik voelde mij zo fit als een hoentje , dus besloot ik verder te lopen naar Estella. Het was een halfzware tocht, , erg heet, en stoffig. Ik kwam steeds mensen tegen die mij al voorbij geraced waren. Echt een uitputtingsslag. En ik kon geen overnachtingsplek vinden, vol, vol, en ik weigerde om terug te lopen naar de gemeentelijke HERBERG VOOR PELGRIMS,de Amigos del Camino de Santiago de Estella. Uiteindelijk heb ik de leukste gevonden, kleinschalig, 34 bedden, voor 7 euro. De vrouw die mij instempelde in haar boeken, droeg mijn rugzak tot aan mijn bed, Ongelooflijk hoe goed de mensen hier zijn voor de pelgrims. En dan zijn er nog van die kankeraars, no need to tell where they're from. Ik vergeet te vertellen dat ik met een spaanse proffessor historicus heb gewandeld, die mij op de kasseien wees , waarop de Romeinen hebben gelopen en dat de weg vanuit  Lorca een historische weg is geweest, Later op een ander punt op de route ontmoette ik hem weer en hij vertelde mij over de liberale Generaal Morriones die de Carlisten een slag had toegebracht in een binnenlandse treffen over het koningsschap. Ik heb vandaag mijzelf een klap willen geven , omdat ik mijn spaans niet machtig ben. heb gelukkig het vermogen om assiociaties te leggen en te begrijpen, Later in Estella heb ik eindelijk mijn eerste pelgrimvriend  waarmee ik eigenlijk zou lopen, ontmoet. Wij zijn samen met zijn Belgische mede wandelaar uit eten geweest in een  van de kleine steegjes aan het grote plein . Pizza gegeten en elkaar om 20.30u gegroet en buen camino gewenst, want hij gaat als een TGV en moet de camino in een bepaalde tijd afleggen ivm zijn werk.